vlaamse bridge liga

Online bridge

De VBL aanziet het online bridgen als aanvulling op het bridgen in clubverband.

Corona zal nog voor een hele tijd zijn stempel drukken op onze samenleving en dus ook op onze sport, bridge. We moeten er ernstig rekening mee houden dat ook tijdens de zomer het spelen met meer dan 10 mensen in 1 ruimte niet evident zal zijn.

Maar gelukkig is er een oplossing want één bridge platform barst vandaag volledig uit zijn voege en dat is het online bridge spelen. Alle online bridgeplatformen kunnen de toevloed aan spelers amper beheren. En de vraag naar meer aanbod klinkt alsmaar luider.

Hierbij valt op dat meer en meer bridgers zo snel mogelijk terug in hun vertrouwde “kring” willen spelen. We missen allemaal onze wekelijkse drives en contacten. We snakken naar menselijk contact in combinatie met een kaartje leggen. En online kan hier momenteel een heel deel in tegemoetkomen.

Mogelijkheid tot wekelijkse clubdrive op BBO

Een platform dat zich hier zeer goed toe leent, is BBO: http://www.bridgebase.com/ 

In een partnership met BBO, heeft de BBF voor alle Belgische clubs de mogelijkheid gecreëerd om hun clubtornooien online op BBO te organiseren.

Het opzetten van een tornooi wordt door elke club zelf gedaan waardoor elke club een eigen keuze maakt wat betreft frequentie, tijdstip, aantal spellen, paren of butlertelling en het al dan niet beperken van het tornooi tot eigen clubleden.

Ook het leiden ervan tijdens het tornooi zelf is de verantwoordelijkheid van de organiserende club. De tornooileider heeft een aantal extra functionaliteiten in BBO en bevat onder andere het toespreken van deelnemers van het tornooi, het eventueel aanpassen van scores en het vervangen van ontbrekende spelers door invallers.

Om een online clubtornooi op te zetten en te leiden, zijn een login en wachtwoord nodig die voor elke club eigen zijn. Elke club kan haar eigen specifieke login en wachtwoord aanvragen via het mailadres rutger.van.mechelen@rbbf.be Dit is eveneens het juiste mailadres om te contacteren bij vragen of problemen omtrent deze online tornooien.

In navolging van de online clubtornooien op BBO, is er nu ook een forum beschikbaar voor de Belgische BBO spelers, zowel in het Nederlands als in het Frans.

Je vindt hierover informatie over de online clubtornooien, maar veel meer nog is het de bedoeling dat op dit forum leuke bridgehanden worden uitgewisseld en discussie opgestart worden over hoe een spel geboden/gespeeld had moeten worden. Heb je dus een leuk spel gespeeld zij het op BBO zij het elders, of ben je benieuwd hoe mede-bridgers een spel zouden bieden of spelen, start dan een post op het forum.

Op deze link kan je het forum terugvinden: https://www.bridgebase.com/forums/forum/70-dutch-forum/. Als je zelf er iets wilt op schrijven, moet je inloggen met je BBO-account. Veel plezier ermee.

Inleg

Per tornooi wordt aan elke deelnemer een minimum inleg van 1,25 BBO-dollar gevraagd, waarvan de helft de BBO-kosten dekt en de andere helft naar de organiserende club gaat.

BBO-dollars kunnen rechtstreeks op de site van BBO aangekocht worden:

-          klik op BB$ (rechtsboven)

-          klik op ‘Purchase BB$’

-          geef je BBO-account en wachtwoord in en klik ‘continue’

-          kies je betaalwijze en het aantal dollars dat je wil kopen.

Deze manier is aanbevolen, omdat er dan geen intermediaire kosten moeten betaald worden wat wel het geval is als via de smartphone/tablet applicatie BBO-dollars aangekocht worden. Dat gaat echter ook, via tab ‘shop’ en je keuze van BBO-dollars.

Om het in sommige situaties voor uw leden simpeler te houden, bestaat de mogelijkheid voor een club om zelf BB$ aan te kopen en deze vervolgens te verdelen onder hun leden om mee te doen aan het tornooi.

Hoe deelnemen?

Hoe kunnen deelnemers meedoen aan een tornooi:

-          Log-in via een eigen account op BridgeBase Online (zowel mogelijk via website als via applicatie op smartphone/tablet)

-          Ga naar Virtual Clubs/RBBF - Belgium

-          Zoek het clubtornooi van je eigen club in de lijst. 2 uur voor aanvang van het tornooi zal het tornooi zichtbaar worden

-          Klik op het tornooi/ klik vervolgens op registratie/vul de naam van je partner in en klik op ‘nodig uit’

-          Om mee te kunnen doen, zal het inlegbedrag van 1,25 BBO-dollar op jouw en je partners BBO-account moeten staan. Als dit niet het geval is en je wil toch meedoen, moet je eerst naar tab ‘shop’ gaan op BBO-dollars te kopen. Van deze inleg gaat 50% naar BBO kosten en 50% terug naar de organiserende club

Voor wie BBO nog niet kent: Een Engelstalig introductiefilmpje hoe op BBO te spelen.

Hierbij een gids hoe het spelen op BBO precies in zijn werk gaat.

Tornooien op BBO:   

De bridgeclub Halse organiseert elke dinsdag en donderdag om 14u een open tornooi dat toegankelijk is voor iedereen en op zondag, maandag en woensdag spelen ze om 20u een tornooi met 20 of 21 borden.

Bridgeclub DUA organiseert elke dinsdagavond om 20u een tornooi van 21 spellen. Iedereen welkom, verplicht op voorhand inschrijven op bridgeclubdua@gmail.com

Bridgeclub Mons organiseert elke maandag 14u een tornooi op BBO open voor alle Belgische spelers. Contactpersoon  : serge.dagostino@gmail.com

Elke maandagavond om 20:00u tornooi op BBO organiseert door BC Riviera een online tornooi van 21 spelen, butler.

Iedereen welkom, verplicht eenmalig aan te melden via het aanmeldingsformulier.

Bridgeclub Goldstar richt per week 2 clubtornooien in op BBO: Op maandag en donderdag om 19.30

De clubtornooien zijn enkel toegankelijk voor leden van Goldstar.

BC De Kollebloem en Klein-Brabant organiseren samen BBO-toernooien (BBF) onder de naam "Rivierenland".

We spelen maandag (13u30) en donderdag (19u30).

Aantal drives: meestal 24 

Iedereen van de VBL kan meespelen mits voorafgaande aanvraag ("gesloten toernooi") met vermelding van BBO-account, naam, club en liefst ook email adres.

Te richten aan: Francois.Casteels@gmail.com

Inschrijving: 1 BB$

BC Haspengouw organiseert zijn wekelijkse clubavond op dinsdag om 19u30 op StepbridgeVanaf maandag 27 april organiseert de Vlaamse Bridge Liga een tornooi op Stepbridge

Diegenen die aan deze tornooien willen deelnemen, sturen een mail aan Leen@vbl.be waarin hun naam, hun VBL lidnummer en hun Stepbridge-naam staat.

Stepbridge telt heel wat leden onder de Vlamingen, maar op dit moment kun je ook gemakkelijk een proefaccount aanvragen : ga voor info hierover naar www.stepbridge.nl

Houdt de agenda van de tornooien in de gaten op stepbridge. Zo snel er voldoende interesse is, starten we tornooien op.

Als er nog online initiatieven opgestart worden die in deze lijst kunnen opgenomen worden, stuur dan een mailtje naar rutgervanmechelen@hotmail.com

Funbridge

De Belgische Bridge Federatie organiseert 2 federatietornooien van 20 spellen per week: elke zondag en elke woensdag en donderdag. Individueel robottornooi te spelen waar en op welk moment tijdens het tornooi je maar wil.

Wist je trouwens dat alle inkomsten die de RBBF uit deze tornooien genereert rechtstreeks naar Belgische jeugdwerking gaan? En dat de federatietornooien de kwalificatie vormen voor het Belgisch Kampioenschap Online?

De stand van alle punten verzameld tijdens deze tornooien vind je op https://www.rbbf.be/fun-bridge-masterpoints

Nog op Funbridge kan je een aantal exclusieve tornooien vinden opgezet door Belgische spelers. Je vindt ze door op Funbridge naar leren-oefenen te gaan/exclusieve tornooien/alle tornooien en dan naam van tornooi te typen:

- VBL BridgeKontakt tornooi: elke week 16 spellen van maandag-zaterdag

- Westrand tornooi: elke week 12 spellen van vrijdag-woensdag

    Bridge is zo ontspannend. Gedurende 3 uur alles leegmaken in je hoofd en je afsluiten van de wereld rondom je.
    Jan Duverger
Vlaamse Bridge Liga VZW (VBL)
Spanning. Ontspanning. Plezier. Vrienden. Passie… Bridge.
Contact

Huis van de Sport
4de verdieping
Boomgaardstraat 22b45
2600 Antwerpen

03 286 07 58